× Boräntor Kriminellt kunglig jul

Historia

Den som besökt den här sidan förut känner kanske inte igen sig.

För att börja från början fick jag för många år sedan idén att göra en hemsida. Jag hade inte den blekaste aning om hur en hemsida skapas men som tur är finns det gott om folk runt om i världen som kan det här. Det blev inte världens snyggaste eller mest avancerade hemsida.

 

Under ett antal år har jag funderat på att göra om den. Jag har lekt med Wordpress under en tid. Trots att man kan "slänga" ihop en snygg sida relativt fort tilltalade det konceptet inte mig.

 

Förr användes mest stationära datorer där skärmstorlekarna inte varierade speciellt mycket. Nuförtiden använder vi smarta telefoner, läsplattor och kanske en och annan stationär dator, alla med varierande skärmstorlekar.

Detta har medfört att webbsidor idag, automatiskt bör anpassa sig till de olika formaten, vilket var en av anledningarna till att göra om den här webbplatsen.

Det blev till att använda html och css ännu en gång men nu med ett relativt nytt påhitt som kallas css grid. Med css grid kan man positionera objekt på ett "enkelt" sätt.

En av nackdelarna med css grid, vad jag förstått, är att man inte kan få t.ex. en text att flyta snyggt runt en bild.

En annan nackdel är att Internet Explorer inte vill befatta sig med css grid. Allt fler verkar överge den webbläsaren så det kanske spelar en mindre roll.

Med detta vill jag inte påstå att jag behärskar css grid, vilket du kommer att märka.

Allt ser inte bra ut, allt kanske inte fungerar men jag jobbar på det.

Allt är ju enkelt när man kan det, eller hur?

 

Meny

En hamburger meny har tillkommit. Det betyder inte att jag gett mig in i restaurangbranchen.

Längst till vänster i menyraden hittar du en symbol med tre horisontella streck, klickar du där kommer fler menyval att visa sig. Menyvalen kommer sannolikt att utökas allteftersom.

I övrigt hoppas jag att menysystemet är begripligt.

 

Namnet

Du kanske har funderat över domännamnet, skullhasitt?

Jag tycker det är kul att hålla på med foto och film och ville gärna ha ett namn som kunde associeras till detta. Allt vettigt i den vägen var naturligtvis upptaget.

Det fick bli ett dialektalt uttryck för "skulle ha sett", "skull ha sitt".

 

Vill du kontakta skullhasitt kan du göra det här:

 

info@skullhasitt.se


Tänkvärt!